DESPRE FORTERRA PRIMA CASA CALCULATOR TAXE NOTARIALE ADAUGA CERERE ADAUGA ANUNT CARIERE CONTACT
Prima pagina Intrebari Despre cumparare

Informatii utile despre cumpararea unui imobil


Care sunt pasii pentru a cumpara o proprietate ?

Cat dureaza aprobarea unui credit bancar pentru cumpararea unui imobil?

Care sunt etapele ce trebuie parcurse pentru obtinerea unui credit bancar?

Cat dureaza sa perfectezi cumpararea unui imobil?

Cat platesc la notar ?

Care sunt costurile mele totale ?

De ce as colabora cu Forterra?



Care sunt pasii pentru a cumpara o proprietate ?

Primul pas este stabilirea pretului final de vanzare cu vanzatorul si sa va asigurati ca nu exista nici o neintelegere in acest sens.

Al doilea pas este acela de a verifica actele de proprietate ale vanzatorului, pentru a va convinge ca nu exista probleme legate de situatia juridica a imobilului. Este preferabil ca verificarea actelor sa se faca la sediul Forterra, in prezenta avocatilor firmei.

Al treilea pas este semnarea antecontractului de vanzare-cumparare. Acest antecontract este o promisiune asumata de ambele parti de a incheia in viitor, la pretul convenit, contractul de vanzare-cumparare privind imobilul. Prin antecontract sunt stabilite o serie de elemente extrem de importante, si anume: pretul vanzarii-cumpararii; data-limita pana la care trebuie semnat contractul de vanzare-cumparare final; termenul de eliberare a imobilului; avansul platit prin antecontract; modalitatea de plata a pretului imobilului. Este preferabil ca semnarea antecontractului sa se faca in fata unui notar public sau la sediul Forterra, in prezenta avocatilor nostri. Antecontractul are o importanta deosebita, deoarece prin semnarea lui intelegerea dintre parti capata valoare juridica, iar daca o parte doreste sa nesocoteasca aceasta intelegere, cealalta parte se poate adresa cu succes instantei de judecata.

Al patrulea pas este semnarea contractului de vanzare-cumparare final in fata notarului public. Dupa semnarea acestui contract, notarul public care a autentificat actul este obligat prin lege sa-l transmita din oficiu la biroul de carte funciara competent, pentru ca dreptul de proprietate al cumparatorului sa fie inscris in cartea funciara. In termen de cel mult 30 de zile de la semnarea contractului de vanzare-cumparare, cumparatorul este obligat sa se prezinte la administratia financiara in a carei raza teritoriala este situat imobilul achizitionat, unde se realizeaza inscrierea sa ca titular de rol fiscal pentru imobil.
^SUS

Cat dureaza aprobarea unui credit bancar pentru cumpararea unui imobil?

In cazul in care aveti nevoie de un credit pentru achizitionarea imobilului dorit mergeti la banca pentru a fi sigur ca puteti obtine suma necesara. Este preferabil sa mergeti la cat mai multe banci, deoarece conditiile de acordare a creditului sunt diferite.

Obtinerea unui credit presupune de regula patru etape:

a. Informarea prealabila, cand mergeti la mai multe banci si ofiterul de credit va face un calcul estimativ al sumei pe care ati putea sa o obtineti.

b. Preaprobarea financiara, cand depuneti la banca pe care ati ales-o doar documentele care demonstreaza veniturile Dvs. Intr-un termen de 2-4 zile, in functie de banca, vi se va comunica daca puteti sa obtineti creditul si care va fi suma exacta a acestuia.

c. Semnarea antecontractului de vanzare-cumparare. Acest antecontract este o promisiune asumata de ambele parti de a incheia in viitor, la pretul convenit, contractul de vanzare-cumparare privind imobilul. Prin antecontract sunt stabilite o serie de elemente extrem de importante, si anume: pretul vanzarii-cumpararii; data-limita pana la care trebuie semnat contractul de vanzare-cumparare final; termenul de eliberare a imobilului; avansul platit prin antecontract; modalitatea de plata a pretului imobilului.

d. Aprobarea finala, care se emite de banca dupa depunerea urmatoarelor documente: (i) antecontractul de vanzare-cumparare; (ii) raportul de evaluare a imobilului; (iii) copii ale actelor imobilului si (iv) alte documente pe care vi le va solicita banca. Aprobarea finala se emite de regula in aproximativ doua saptamani de la momentul depunerii intregii documentatii.

In general, aprobarea unui credit dureaza aproximativ trei-patru saptamani de la momentul la care ati depus documentele pentru preaprobarea financiara. Daca apelati la programul "Prima casa" aceasta durata de timp poate ajunge pana la sapte saptamani.
^SUS

Care sunt etapele ce trebuie parcurse pentru obtinerea unui credit bancar?

In primul rand, trebuie sa mergeti la banca pe care ati ales-o si sa obtineti o preaprobare financiara din partea acestei banci.

Dupa ce ati obtinut aceasta preaprobare, puteti semna cu vanzatorul un antecontract de vanzare-cumparare. Sfatul nostru este de a semna antecontractul doar dupa momentul in care ati primit asigurari ferme din partea reprezentantilor bancii ca indepliniti conditiile pentru a fi creditat cu o anumita suma de bani.

Dupa semnarea antecontractului, dumneavoastra trebuie sa-i solicitati proprietarului sa va puna la dispozitie, in copie, actele ce atesta dreptul sau de proprietate (acte de dobandire, documentatie cadastrala, incheiere de intabulare), documente pe care le veti depune la banca. De asemenea, trebuie sa luati legatura cu un evaluator imobiliar de pe lista celor agreati de banca, evaluator care va intocmi si depune la banca un raport de evaluare al imobilului.

Urmatoarea etapa este aprobarea finala a creditului. Dupa aprobarea finala, veti semna cu reprezentantii bancii contractul de credit, iar apoi, la data stabilita de comun acord cu vanzatorul si cu banca, veti merge la un birou notarial pentru semnarea contractului de vanzare-cumparare si a contractului de ipoteca. Notarul public care a autentificat aceste contracte le va transmite din oficiu la biroul de carte funciara competent, pentru inscrierea in cartea funciara a dreptului dumneavoastra de proprietate asupra imobilului si a dreptului de ipoteca in favoarea bancii care v-a acordat creditul. Aceasta inscriere se va realiza in cateva zile de la incheierea contractului de vanzare-cumparare.
^SUS

Cat dureaza sa perfectezi cumpararea unui imobil?

De regula, intre momentul gasirii unui imobil si momentul semnarii contractului de vanzare cumparare final la notar exista un interval de doua saptamani.

Daca insa vanzatorul nu are cadastru si intabulare si/sau cumparatorul apeleaza la un credit bancar, perioada de mai sus se poate prelungi pana la aproximativ doua luni de la semnarea antecontractului de vanare-cumparare.

Specialistii nostri in domeniul juridic, in urma unei analize detaliate a situatiei de fapt si a documentelor prezentate de parti, va pot acorda sfaturi competente inca din momentul semnarii antecontractului cu privire la stabilirea datei-limita pentru incheierea contractului de vanzare-cumparare final.
^SUS

Cat platesc la notar ?

La notar cumparatorul trebuie sa achite taxele catre stat si onorariul notarial. Taxele si onorariul difera in functie de valoarea imobilului. In cazul in care ati obtinut un credit bancar sumele care se platesc la notar sunt mai mari datorita ipotecii care se va inscrie asupra apartamentului.

Pentru un calcul al taxelor notariale va invitam sa folositi calculatorul de taxe.
^SUS

Care sunt costurile mele totale ?

In principal, costurile totale pe care le aveti de suportat sunt compuse din:

a. pretul apartamentului;
b. costul creditului bancar (daca este cazul);
c. taxele si onorariile notariale la semnarea contractului de vanzare cumparare;
d. comisionul catre firma de consultanta imobiliara.

Toate acestea compun bugetul total de care dumneavoastra trebuie sa dispuneti, buget pentru determinarea caruia va invitam sa folositi calculatorul de taxe.
La cele de mai sus se mai pot adauga costurile aferente obtinerii unui credit (daca este cazul) si costurile aferente semnarii unui antecontract de vanzare-cumparare (daca este cazul).
^SUS

De ce as colabora cu Forterra?

Pentru ca noi suntem constienti de valoarea timpului clientilor nostri. Colaborarea cu noi va ajuta sa economisiti timp si bani. Scopul nostru nu este acela de a va duce sa vizionati cat mai multe imobile, ci de a reusi sa identificam, folosind un numar minim de vizionari imobiliare, acel imobil care corespunde cat mai exact asteptarilor si cerintelor dumneavoastra. De aceea, consultantii nostri imobiliari vizioneaza pentru dumneavoastra mai multe imobile, intocmesc fise cuprinzand toate informatiile relevante despre acestea, fotografiaza fiecare imobil, pregatesc pentru dumneavoastra o mapa de imobile pe care v-o prezinta la sediul firmei noastre, dupa care va insotesc pentru a viziona doar acele imobile pe care dumneavoastra le-ati selectat din mapa de oferte prezentata. In acest mod, reusim sa identificam imobilul dorit de dumneavoastra in cel mai scurt timp posibil.

De asemenea, nu este deloc de neglijat faptul ca noi colaboram cu specialisti in domeniul juridic care va pot garanta siguranta tranzactiei in care veti fi implicati. Firmele de avocatura cu care noi avem stabilita a colaborare permanenta verifica pentru dumneavoastra actele de proprietate asupra imobilului, va acorda sfaturi juridice competente pe intreaga durata a derularii tranzactiei, redacteaza antecontractul de vanzare-cumparare tinand cont de indicatiile si cerintele dumneavoastra, va pot reprezenta interesele in fata notarilor publici si a institutiilor bancare (in masura in care dumneavoastra apelati la un credit bancar).

Cu alte cuvinte, pentru ca noi avem experienta si competenta necesare pentru a prelua toate emotiile si grijile dumneavoastra legate de identificarea si achizitionarea unui imobil. Si, cel mai important, pentru ca noi obtinem rezultate.
^SUS

Daca nu ati gasit aici raspunsurile la intrebarile dvs., va rugam sa ne contactati si va vom raspunde cu promptitudine. Totodata, va invitam sa parcurge-ti si articolul informatii utile despre vanzarea unui imobil.

Splaiul Unirii 16, Etaj 6, Bucuresti
Telefon : (004) 0726.11.33.11
Email : imobiliare[at]forterra.ro
firma | info vanzare | info cumparare | apartamente prima casa | calculator taxe notariale si impozit stat
vanzari apartamente | vanzari case | vanzari terenuri | vanzari spatii comerciale | vanzari spatii birouri
inchirieri apartamente | inchirieri case | inchirieri spatii comerciale | inchirieri spatii birouri
servicii imobiliare | servicii juridice | job in imobiliare | a.n.p.c